Johan Derksen na uitspraak Talpa: wij gaan er gewoon weer zitten

Johan Derksen zegt met klem dat hijzelf, René van der Gijp en Wilfred Genee “er maandag weer zitten”. Dat stelt hij woensdagmiddag aan ANP in een reactie op het bericht van Talpa dat een terugkeer van het programma Vandaag Inside op SBS6 “voorbarig” is. Derksen bevestigde eerder op woensdag dat zowel het programma als het trio weer op televisie zouden terugkeren.

De drie presentatoren besloten bijna twee weken geleden te stoppen na commotie over een bekentenis van Derksen, dat hij een halve eeuw geleden een bewusteloze vrouw zou hebben gepenetreerd met een kaars. Later herriep hij zijn verhaal en zei dat er geen penetratie was geweest.

In het artikel van het AD zegt Derksen dat hij en zijn kompanen niet besloten op te stappen vanwege alle boze reacties, maar omdat ze geen “rugdekking” kregen van Talpa. Dat zou nu wel het geval zijn. Na het bericht van Talpa laat Derksen weten dat hij er “geen mening over heeft”. Meer toelichting op de ontstane verwarring over het wel of niet voortbestaan van de show wil hij niet geven.

Eerder zei Talpa-baas Paul Römer dat hij vooral de reacties op het kaarsenverhaal in het programma “verbijsterend” vond. De tafelgasten moesten hard lachen om de anekdote van Derksen.

 

 

Source