Jogi vraagt aandacht regering voor gestrande passagiers

Mahinder Jogi (VHP) heeft gisteren bij de behandeling van de Wet chemisch wapenverdrag in De Nationale Assemblee (DNA) aandacht van de regering gevraagd voor de duizenden passagiers, die momenteel gestrand zijn. Jogi zei dat de kwestie van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) een belangrijke is die nu speelt in de samenleving.

“Je hebt passagiers die de behoefte hebben om te vliegen, je hebt passagiers die gevlogen zijn naar hun bestemming en terug moeten naar huis. Nu zijn een heleboel mensen gestrand,” sprak Jogi. Het gaat volgens hem om duizenden mensen die werken en allerlei andere verplichtingen hebben.

Allerlei zaken doen zich voor en het is volgens Jogi goed dat de regering aangeeft wat er precies gaat gebeuren met deze mensen. Minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) heeft twee weken geleden in historische volgorde een uiteenzetting gegeven van wat er gebeurd is bij de SLM door de jaren heen. Die zaken zijn de aanleiding en oorzaken geweest dat we vandaag in deze situatie zijn beland.

“De regering is bezig modellen en scenario’s te bekijken hoe uit de situatie te geraken, zodat de national carrier het werk kan doen en de taak kan vervullen zoals wij gewend waren. Belangrijk zijn nu de mensen die ergens gestrand zijn en naar huis moeten, allerlei verplichtingen hebben en geen raad weten,” stelde Jogi.

Hij vroeg de regering om in de vergadering kort antwoord te geven op deze kwestie. Hoewel vicepresident Ronnie Brunswijk aanwezig was in DNA, is hij niet ingegaan op deze zaak.

Source