Jogi spoort president aan beleid voort te zetten

Mahinder Jogi (VHP) spoort president Chandrikapersad Santokhi aan, om het beleid om het land uit de crisis te halen, voort te zetten. Jogi zei onlangs tijdens de algemene politieke beschouwingen in De Nationale Assemblee, dat de president een moeilijke klus aan het klaren is. De ondersteuning van de samenleving is volgens Jogi, ‘’hard nodig’’. ‘’Wij vertrouwen en rekenen erop dat u met uw team dit land uit de crisis kan halen. Als president Santokhi met zijn team dit land niet uit de crisis kan halen, kunnen we de tent sluiten, want niemand kan het dan doen. Ik moedig u aan om door te gaan‘’, benadrukte Jogi.

Alles wat er nu gebeurt, heeft volgens Jogi een oorzaak. Hij bracht onder de aandacht van het parlement, hoe de situatie eruit zag toen de huidige regering in 2020 het roer overnam. Toen was er volgens hem reeds een hoge wisselkoers van bijkans SRD 22 op de zwarte markt. ‘’Ondanks de financiële uitdagingen, heeft de regering vele maatregelen getroffen om het volk tegemoet te komen. President, wij waarderen dat van u. Wij waarderen dat u alle inspanningen pleegt‘’, aldus Jogi.

Het is volgens hem begrijpelijk, dat de regering maatregelen moet nemen die niet altijd draaglijk zijn, maar die nodig zijn om het land uit de crisis te halen. Verschillende parlementariërs onderstreepten dat het duidelijk is, dat bepaalde maatregelen genomen moeten worden, maar dat het niet in de planning was in zee te gaan met het IMF.

Jogi was het daar niet mee eens: ‘’Er is niets mis mee als de regering met schuldeisers onderhandelt om de betaling van het geleend geld te schuiven tot betere tijden aanbreken.’’  Volgens de VHP-parlementariër maakt de regering keuzes om het buitenlands beleid te verbeteren. De resultaten hiervan zijn volgens hem, ‘’een pluspunt voor de samenleving’’.  De president heeft volgens Jogi, eerlijk aangegeven dat er maatregelen getroffen zullen worden die nodig zijn, maar tegelijkertijd pijnlijk zullen zijn.

De armoede dient volgens Jogi, wel aangepakt te worden. De samenleving die onder de sociaal-economische situatie lijdt, moet geholpen worden. ‘’Als we eerlijk en Surinamers zijn, dan moeten we toegeven dat er grote fouten zijn gemaakt in de afgelopen jaren en de regering moeten ondersteunen in het recht trekken daarvan.‘’

The post Jogi spoort president aan beleid voort te zetten appeared first on DE WEST.

Generated by Feedzy