Jeugdige tennissers uit Commewijne leveren mooie prestatie

Na de stilstand tijdens de covid-periode, was er eindelijk weer een goed meetmoment tijdens de Nationale Tenniskampioenschappen. Deze kampioenschappen zijn onderverdeeld in drie klassen, waarbij de A-klasse de sterkste klasse is. De finalisten van de C-klasse mogen aansluitend meedoen in de B-klasse. De finalisten van de B-klasse mogen vervolgens meedoen in de A-klasse.

Jair Akaamba en Mireldo King, beiden vijftien jaar en woonachtig in Commewijne, tennissen pas enkele jaren. De afgelopen jaren hebben zijn mee mogen doen aan jeugdwedstrijden.

En dit jaar mochten zij voor het eerst meedoen aan de Nationale Kampioenschappen. Het echte werk waar de sterkste spelers van Suriname aan meedoen. Als nieuwe speler begin je in de laagste klasse, de C-klasse. In de finale van deze klasse versloeg Mireldo King Jair Akaamba met 6-3, 62. Aangezien zij de finalisten waren, mochten zij doorstromen naar de volgende klasse (B-klasse) om hun krachten te meten met spelers die een stuk sterker zijn. Beide spelers bereikten de B-finale, waar zij elkaar weer bekampten. Deze keer was het resultaat dat Jair Akaamba zegevierde met een uitslag van 6-1, 6-3. Aangezien zij ook finalisten waren van de B-klasse, mochten zij vervolgens meedoen in de hoogste klasse. De A-klasse met de absoluut sterkste spelers van Suriname. En dat hebben ze gemerkt ook. Jair moest in de eerste ronde het onderspit delven tegen Jörgen Lieuw Kie Song en verloor met 6-1, 6-0. De hoop van Commewijne en hun coach Salome Veerman was vervolgens gevestigd op Mireldo. Hij heeft gisteravond in de tweede ronde zijn best gedaan, maar verloor van Yigal Bergen met een stand van 6-0, 6-0. Al met al een bijzondere prestatie van twee 15-jarigen die tijdens één kampioenschap in alle drie klassen speelden. Een belofte voor de toekomst.

The post Jeugdige tennissers uit Commewijne leveren mooie prestatie appeared first on DE WEST.

Generated by Feedzy