Jergé Hoefdraad, oud-profvoetballer, overlijdt aan gevolgen schotwonden

Jergé Hoefdraad, het slachtoffer van de schietpartij in een bedrijfspand in Amsterdam Zuidoost, is overleden in het ziekenhuis. Dat heeft de politie maandag 2 augustus bekendgemaakt. De 35-jarige Hoefdraad werd zondagmorgen neergeschoten, vermoedelijk tijdens een feest. 

Het verhaal gaat, aldus de lokale Amsterdamse zender AT5, dat Hoefdraad een ruzie tussen mensen op het feest probeerde te sussen, een woordvoerder van de politie liet eerder weten dat dat scenario ‘zeer aannemelijk’ is.

Hoefdraad had een professionele voetbalcarrière in Nederland. Hij begon in de jeugd bij Ajax, waarna hij nog de overstap maakte naar RKC Waalwijk, Telstar, Cambuur en Almere City. Vanaf aankomend seizoen zou de aanvaller spelen bij ASG De Volewijckers in Noord. 

Het bestuur van de club reageerde via de website op het incident. “Vandaag bereikte ons het droevige bericht dat Jergé Hoefdraad neergeschoten is en in kritieke toestand naar het ziekenhuis is gebracht. Jergé wij zijn in gedachte bij je. Aan familie, vrienden en teamgenoten veel sterkte in deze tijd.”

De politie is nog steeds op zoek naar getuigen die meer weten van het incident op het feest. Ook zijn zij op zoek naar video’s, foto’s en selfies van eerder op het feest en tijdens het incident. Deze beelden kunnen anoniem worden opgestuurd via meld misdaad anoniem

Source