Investeringsbesluit oliemaatschappijen voor Suriname verschoven naar 2023

Een definitief investeringsbesluit in Blok 58 voor de kust van Suriname zou in 2023 kunnen komen, in plaats van later dit jaar, zoals eerder werd verwacht. Een ander boorschip zal naar het Sapakara-veld verhuizen om een ​​tweede taxatiebron te boren in Sapakara South, waar APA en TotalEnergies al een succesvolle stromingstest hebben uitgevoerd.

RBC Capital Markets-analist, Scott Hanold, zei dat het waarschijnlijk is dat de partners in 2023 naar FID verschuiven, in plaats van dit jaar, aangezien de Sapakara-beoordelingsresultaten mogelijk pas later in het jaar bekend zijn. “We denken dat dit ervoor zorgt dat APA en haar partners vooruitgang boeken in de richting van FID, maar dat zou een gebeurtenis in 2023 kunnen zijn”, aldus Hanold in een beleggersnota van 23 augustus.

Overheidsfunctionarissen hadden tijdens de Suriname Energy, Oil and Gas Conference (SEOGS) in juni de hoop uitgesproken, dat FID tegen het einde van dit jaar zou kunnen worden gemaakt, waarmee het eerste offshore olieproductieproject van het land kan worden opgeleverd. Maar toen hem werd gevraagd om een ​​preciezere datum te geven, vertelde de algemeen directeur van TotalEnergies, Philippe Blanchard, aan OilNOW, dat het bedrijf in afwachting is van de resultaten van de andere putten.

“We weten niet wat de toekomst is. We bevinden ons in de exploratie- en beoordelingsfase met enkele risicovolle putten. Dus we wachten af’’, zei Blanchard. Hij wees erop dat er in het verleden teleurstellende resultaten waren in het blok, “dus het zou heel moeilijk zijn om nu te zeggen wanneer FID zal plaatsvinden’’.

Deze maand nog waren de partners op het blok bij de Dikkop-verkenningsbron, terwijl ze hun eerste ontdekking afleverden bij de Baja-1-vooruitzichten in Blok 53. Total en APA kondigden hun eerste ontdekking aan op Maka Central-1 in januari 2020 en hebben sindsdien andere ontdekkingen gedaan in het blok bij Sapakara West-1, Kwaskwasi-1, Keskesi East-1 en Krabdagu-1. TotalEnergies is de exploitant van Blok 58, met een werkbelang van 50 procent, terwijl APA Corporation de resterende 50 procent bezit.

The post Investeringsbesluit oliemaatschappijen voor Suriname verschoven naar 2023 appeared first on DE WEST.

Source