Import vuurwerk aangevangen

Een woordvoerder van de brandweer heeft in gesprek met een lokaal medium verklaard dat reeds drie containers met vuurwerk zijn geïmporteerd. Het gaat in dezen om 40 voetcontainers, die reeds in de haven staan en zijn gecontroleerd op verboden vuurwerk door de brandweer. De laatstgenoemde woordvoerder gaf aan dat er geen nieuwe en/of gevaarlijk vuurwerk meer wordt geimporteerd. Volgens de brandweer is de importperiode meestal in november, maar hebben handelaren ervoor gekozen, het schietspel dit jaar eerder binnen te halen. De importperiode duurt tot 31 december.

Het is nog niet bekend of de jaarlijkse pagaraestafette welke normaliter in de binnenstad van Paramaribo wordt voortgang zal vinden. Vorig jaar en het jaar daarvoor, werden er geen activiteiten gehouden vanwege Covid-19. Het land bevond zich in die perioden in een lockdown. Intussen is samenscholing wederom toegestaan. Echter is de brandweer al enige jaren bezig de estafette buiten het stadscentrum te laten geschieden. Volgens haar zijn daar zich een heleboel monumentale panden in de directe omgeving wat tot calamiteiten kan leiden. In hoeverre er overeenstemming is bereikt het evenement te verplaatsten, is nog niet bekend.

De verkoop aan consumenten en de afsteekperiode beginnen na de kerstdagen. De verkoop- en afschietperiode van dit jaar moet nog vastgesteld worden. Volgens de brandweer zal ook dit jaar de samenleving zoveel mogelijk worden voorzien van voorlichting.

The post Import vuurwerk aangevangen appeared first on DE WEST.

Source