Illegale parkeerwachters zijn geen probleem van de politie alleen

Het vraagstuk van de illegale parkeerwachters is niet alleen weggelegd voor de politie. Dit probleem moet weer ter sprake worden gebracht, is de woordvoerder van het Korps Politie Suriname (KPS), Milton Bisschop van oordeel. Samen met de districtscommissaris zal er beleid worden uitgestippeld, geeft hij verder aan.

Onlangs dook er een video op waar te zien is dat een security guard in een gevecht verwikkeld was met een illegale parkeerwachter bij de Hermitage Mall. Duidelijk is te zien dat er een staaf gebruikt werd tijdens de vechtpartij. Het is niet de eerste keer dat men last ondervindt van illegale parkeerwachters. Ook automobilisten worden geteisterd door deze groep personen.

Personen zijn bijna ‘verplicht’ om hen te betalen voor het letten op hun auto. Wanneer automobilisten dat weigeren te doen worden allerlei krachttermen naar hun hoofd geslingerd. Ook dreigen ze de voertuigen van automobilisten te beschadigen. Het is eveneens geen geheim, dat sommige van hen onder het mom van parkeerwachter ervandoor gaan met spiegels en koplampen van auto’s.

De politie is verantwoordelijk voor de orde en rust. De politie is genoodzaakt uit hoofde van hun taken en bevoegdheden op te treden tegen de illegale parkeerwachters wanneer zij de orde verstoren en strafbare handelingen plegen, laat Bisschop weten. Wanneer personen last ondervinden van illegale parkeerwachters moeten zij de politie meteen inschakelen. Deze klachten zullen ook gedeponeerd worden bij het ressort om de surveillance op te voeren, laat Bisschop weten.

Source