Illegale bromfiets race kost tiener het leven

De zestienjarige bromfietser Kevin Martowidjojo is gisteren in het ziekenhuis overleden, na betrokken te zijn geweest bij een verkeersongeval ter hoogte van de Sumatra- en de Zwampweg te Lelydorp. De politie van het bureau Lelydorp kreeg in de nacht van zaterdag 17 september een telefonische melding van een verkeersongeval, waarbij er sprake was van zware persoonlijke ongelukken. Bij aankomst op de locatie, werd het slachtoffer niet aangetroffen.

De politie van Lelydorp werd door collega’s van het bureau Munder in kennis gesteld dat het slachtoffer dat vermoedelijk betrokken was bij het verkeersongeval aan de Sumatraweg zich op de Spoedeisende Hulp (SEH) bevond. De wetsdienaren van het politiebureau Lelydorp zijn naar de SEH geweest voor onderzoek en bleek het om de bromfietser van het verkeersongeval te gaan. Kevin was niet aanspreekbaar en had verwondingen aan zijn hoofd opgelopen.

Uit het onderzoek is gebleken dat de overledene samen met anderen deel had genomen aan een illegale bromfiets race. Zijn voorrijder verminderde de snelheid van zijn bromfiets, vanwege het in en uitrijden van een voertuig bij een winkel op de hoek van de Sumatra- en de Zwampweg.

Kevin die geen valhelm op had en met een hoge snelheid reed, kon zijn vaart niet meer verminderen. Hij verloor daarbij de controle over de besturing van zijn rijtuig en kwam tegen het lichaam van zijn voorrijder aan. Hierdoor vloog hij vervolgens van zijn bromfiets en kwam op het zandgedeelte langs de weg terecht. Zowel de bromfiets van het verkeersslachtoffer als van de voorrijder zijn door de politie in beslag genomen.

In opdracht van het Openbaar Ministerie is het ontzielde lichaam van Kevin inmiddels afgestaan aan de nabestaanden.

Generated by Feedzy