Illegaal vliegtuig had zeker drugs of illegale goederen aan boord, zegt Justitieminister

GFC NIEUWSREDACTIE- Een onderzoeksteam van de politie is bezig met het onderzoek van het neergestort vliegtuig in de omgeving van Moengo in Suriname.

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie zegt dat het vrijwel zeker is dat het gaat om een drugsvliegtuig of andere illegale spullen omdat dit vliegtuig nooit contact heeft gehad met de luchtverkeersleiding vóór het binnenvliegen van het Surinaams luchtruim.

Amoksi komt tot deze conclusie omdat het vliegtuig een buitenlandse registratie heeft en nimmer contact heeft opgenomen met de luchtverkeersleiding om toestemming te vragen om het luchtruim binnen te komen.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Hersenen babytje beschadigd nadat artsen elektrode op zijn hoofd plaatsten in baarmoeder om te controleren of hij ‘gezond’ is

De Surinaamse autoriteiten hebben van te voren ook geen vliegplan ontvangen.

Volgens de minister is het de afgelopen periode vaker voorgekomen dat er uitgebrande vliegtuigen zijn aangetroffen op Surinaams grondgebied, echter ontvangt de politie de melding vaak genoeg een dag en soms dagen later.

De minister denkt niet dat manschappen bij de politie bewust de informatie veel later doorspelen om bendes de gelegenheid te geven om de drugs te verwijderen.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Source