“Ik heb nog meer redenen om Bouterse te noemen op Facebook”

Schrijfster Astrid Roemer wijkt geen millimeter van haar mening die zij eerder over oud-president Desi Bouterse op haar Facebookpagina ventileerde. Zij omschrijft Bouterse als een dominante politicus in haar romans, die handelen over de actuele geschiedenis van Suriname.

“Het proces tegen hem gaat naar een andere fase en de tragische dood van zijn kleinzoon. Dit is erg opmerkelijk. Ik heb nog meer redenen om Bouterse te noemen op mijn Facebookpagina”, reageert de befaamde schrijfster op vragen van Suriname Herald.

Daags na het bericht op haar Facebookpagina voelt zij zich beroepsmatig vermoord. Juist door personen van wie zij het niet had verwacht.

De gewraakte Facebookpost: “Onze Surinaamse gemeenschap heeft DDB hard nodig gehad om zelfbewuster te worden. Merci Man.” Roemer werd hierna de grond ingeboord. De Prijs der Nederlandse Letteren die zij feestelijk zou ontvangen, is ook afgelast.

Zelf zegt zij Bouterse niet persoonlijk te kennen. “Ik ken ook geen mensen dichtbij hem. Ik ben geen lid van een politieke partij in Nederland en ook niet in Suriname.” Roemer ziet Bouterse als een politicus met een eigen geschiedenis. “Er is geen persoonlijke relatie tussen Bouterse en mijn persoon. Ik heb altijd buiten Suriname gewoond.”

Roemer zegt dat zij zich al langer dan vijftig jaar diepgaand bezighoudt met de relatie Suriname-Nederland. Op de vraag wat er in haar omging op het moment zij haar bericht op Facebook plaatste zegt zij: “Ik weet niet meer wat in mij omging toen ik mijn statement plaatste. Ik was tevreden met de tekst, de inhoud en de daad van het publiceren.”

Naomi Hoever


Source