HVB wil dat regering vaart zet achter wijziging kiesstelsel

De Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB) wil dat de regering er werk van maakt dat het kiesstelsel wordt gewijzigd. Raymond Sapoen, politiek leider van de HVB, wil dat de regering meer vaart zet achter de wijziging van het kiesstelsel met het oog op de verkiezingen van 2025.

Het is vijf jaar HVB in Suriname. De samenleving heeft geen vertrouwen meer in de huidige politiek, aldus de gewezen bewindsman. Het grootste deel verkiest liever een leven buiten Suriname. De HVB heeft daarom een plicht om de ontmoedigde burgers over te halen om te blijven in Suriname. “Un habi fu wroko. Het is belangrijk dat er hervormingen komen in het land. Ieder gebied is toe aan hervorming”, zei Sapoen.

De partij werkt aan het behalen van voldoende zetels om in de regering te zijn na de verkiezingen van 2025. Hij zegt dat er helemaal geen vertrouwen is in de regering. Dit werd onlangs aangegeven tijdens de persconferentie van de partij.

Het is een belediging als politieke leiders van de zittende coalitie aangeven dat als de huidige coalitie haar termijn niet uitzit het land verloren zal zijn. De andere partijen hebben ook daadkracht.

De HVB moet evalueren hoe het de afgelopen jaren is geweest. Haar eerste regeertermijn was onder president Desi Bouterse en vicepresident Ashwin Adhin. “We zijn tijdens de verkiezing afgerekend.” Volgens Sapoen weet je pas na de verkiezingen hoe je ervoor staat als politieke partij. Hij spreekt niet goed wat er mis is gegaan tijdens de regering-Bouterse. “We hebben onze les geleerd, we moeten corrigeren als er fouten zijn gemaakt”, benadrukt Sapoen.

“We moeten niet gaan voor één of twee zetels, maar we moeten gaan voor het maximale. Alle mooie plannen die de partij heeft moeten gerealiseerd worden. We kunnen niet blijven bij meetings organiseren, maar er moet duidelijke actie zijn vanuit de partij. De nieuwe generatie moet de regeermacht krijgen. Wij moeten naar het groter belang kijken. Het is nog niet te laat voor veranderingen”, zegt HVB-politiek leider Sapoen.

Generated by Feedzy