Hilterman bezorgt Suriname in slotfase overwinning

De ingevallen Jeredy Hilterman kopte Suriname vandaag in de slotfase naar een 2-1 zege op Nicaragua. Het betrof de eerste oefeninterland van Natio tijdens deze FIFA window. De mannenvoetbalselectie leek met nog drie minuten te gaan op een 1-0 zege af te stevenen in het Yanmar stadion, Almere, Nederland. Het Midden-Amerikaanse land sloeg echter toe via Josué Quijano; 1-1.

Hilterman deed de Surinaamse aanhang in de negentigste minuut alsnog met een goed gevoel het stadion verlaten door op aangeven van aanvoerder Shaquille Pinas raak te koppen. Nicaragua maakte het Natio geheel tegen de verwachtingen niet bepaald makkelijk in deze ontmoeting. Suriname kwam vooral in de eerste helft moeilijk in zijn spel door onder andere gehaast spel dat leidde tot veelvuldige verkeerde passes. Tot opluchting van de Surinamers wist de tegenstander de fouten niet af te straffen.

Het nationaal team kwam wel na 25 minuten spelen op voorsprong via Mitchell te Vrede. De boomlange spits haalde na goed voorbereidend werk van Diego Biseswar keihard uit; 1-0. Natio werd hierna niet echt meer gevaarlijk en gingen landen bij deze stand rusten. Interim-bondscoach Aron Winter erkende na afloop het povere spel in de eerste helft.

Nicaragua begon na de pauze sterk en hield het doel van Suriname in de beginfase flink onder vuur. Goed keeperswerk van Warner Hahn hield de score op 1-0. Suriname speelde na de inbreng van Roscello Vlijter en Hilterman frisser en er kwam duidelijk meer snelheid in het spel. Hilterman wist kort na zijn invalbeurt te scoren, maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd.

Jamilhio Rigters, Jeamy Naana en Gilberto Cronie (allen actief in de lokale voetbalcompetitie) kregen later ook de kans om zich te bewijzen. Winter zei desgevraagd tevreden te zijn over het resultaat. De oefenmeester wilde zoveel mogelijk spelers in actie zien en was ingenomen met de inzet van het totale team.

“Zij hebben het allemaal fantastisch gedaan.” De oefenmeester meent dat het in deze fase gaat om een proces, dat moet worden voortgezet om beter te worden. “Wij hebben een mooie selectie met ervaren spelers en moeten proberen er een eenheid van te maken. Daar zijn wij nog steeds mee bezig.”

Op 26 september speelt Natio in Zwolle tegen PEC Zwolle.

Generated by Feedzy