Herstructurering moet redding brengen voor SLM

Beschikt nog niet over nieuwe directeur

Minister Albert Jubithana, van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT), verklaarde onlangs, dat momenteel de herstructurering van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM), in volle gang is. Ondertussen wordt er gekeken naar hoe er vanuit haar huidige  financiële positie samen met de aandeelhouder, naar oplossingsmogelijkheden kan worden gezocht om het bedrijf te redden. Verder zal de SLM ervoor zorgen, dat met alle belanghebbenden goede gesprekken worden gevoerd voor wat betreft de herstructurering.

De bewindsman zei dat de SLM momenteel nog niet beschikt over een nieuwe directeur en president-commissaris. Het bedrijf beschikt nu over een waarnemend directeur die vermoedelijk tot en met begin volgend jaar zal aanzitten.

De aandeelhouder zal vervolgens in overleg moeten gaan, om invulling te geven aan deze functie. En ook kijken welke aanpassingen er binnen de organisatie moeten plaatsvinden, om de SLM weer gezond te maken.

De SLM zal zorgen voor het aanschaffen van vliegtuigen, die alvast kunnen opereren binnen de regio. De bedoeling is, dat er ook gewerkt wordt aan het zelf kunnen inzetten van vliegtuigen voor de Mid-Atlantische route, maar daarover kon de minister nog niet veel zeggen, omdat daar weinig details over beschikbaar zijn. Jubithana zei vervolgens dat in cluster ministersverband en het team van de SLM, zaken goed in kaart worden gebracht. Om zo te zorgen, dat er weer een goede service geleverd kan worden aan onze klanten.

Samenwerking Gol en Universal JetAir

Onlangs zijn Universal Jet-air en Gol een samenwerking aangegaan, voor het onderhouden van vluchten van Suriname naar Belém vice versa. Dit is ook een van de mijlpalen die bereikt is, tot het verder ontwikkelen van onze luchtvaartsector. Gol onderhoudt drie keer per week  vluchten naar Belém. Volgens Humphrey Schurman, station manager van Gol, is het de bedoeling,  dat  Gol niet alleen gericht zal zijn op vervoeren van passagiers, maar ook cargo vluchten zal uitvoeren die als heel positief zullen worden ervaren voor lokale ondernemers. Om zo de mogelijkheden te creëren, en door onderlinge relaties ook  producten naar Brazilië te vervoeren.

The post Herstructurering moet redding brengen voor SLM appeared first on DE WEST.

Generated by Feedzy