Help een handje!

Meestal verwacht men dat er tijdens Kerst diverse projecten zijn waarbij er door mensen op bijzondere manieren teruggegeven wordt aan de gemeenschap voor al hetgeen is bereikt in dat  jaar. In de huidige economische situatie zijn er tal van organisaties die jeugdigen op diverse manieren gedenken.

Goede resultaten

Behalve het feit dat het doorstromen voor velen een manier is geweest om lekker naar de volgende klas te gaan, zijn er tal van jeugdigen geweest die zich hebben ingezet om iets positief te maken van het schooljaar. Zo zijn er een heleboel studenten die daadwerkelijk hun beste beentje hebben voorgezet om een geweldig resultaat te kunnen boeken. Deze verdienen dus ook een leuk geschenk voor het geleverde resultaat.

Genoeg opbrengsten dus liever teruggeven

Veel bedrijven en mensen uit het bedrijfsleven, maar ook gewone burgers, hebben deze dagen het initiatief genomen om ouders die het moeilijk hebben tegemoet te komen met pakketten en zelfs contant geld.

Chef-kok

Soerin, die bekend is als chef-kok in het district Nickerie, heeft een heel tehuis op zijn kosten verwend. Volgens de chef kok was het plezier af te lezen op de gezichten van de verschillende jeugdigen die ter plekke waren op die bijzondere dag. “Ik doe het met mijn hele hart en niet voor bekendheid”, voegt hij er nog aan toe in een interview met Dagblad Suriname. Hij zegt dat hij zich zeer zeker wil inspannen voor deze jongere generatie, ook al zijn ze van een tehuis, dan nog verdienen ze die warmte die elk ander kind gewoon thuis al krijgt tijdens deze vakantiedagen.

Inzamelingsactie en donaties voor jeugdigen

Hij is niet de enige. Veel inzamelacties leiden tot een goed resultaat, omdat veel mensen grote projecten hebben waar de burgers gehoor aan geven en nemen ze delen van hun opbrengsten en zetten die weer in om de gemeenschap en vooral de kansarme gezinnen een handje te helpen met de aankoop van schoolspullen, waarvan de prijzen nu zeer hoog zijn. Kansarme kinderen wordt zelfs een gratis knipbeurt aangeboden door barbiers die hun hart op de juiste plek hebben. 

Zo brengt men in deze dagen het gevoel van zelfredzaamheid en niet wachten op de regering, weer duidelijk tot uiting. “Samen staan we sterk”, dat is een van de slogans van een organisatie bestaande uit jonge Surinamers die het doen voor andere Surinamers.

GW

Source