Haagse rugbyster Renée met mes gedood en daarna in brand gestoken

De 41-jarige Ferry T., die bij zijn vader in een afvalbedrijf werkte, moet maandag 16 augustus voor het eerst voor de rechter verschijnen. Uit de tenlastelegging blijkt dat de Scheveninger het slachtoffer ’meerdere malen met een mes dan wel scherp voorwerp in de hals en/of het hoofd en/of bovenlichaam heeft gestoken’. Ook verdenkt justitie hem ervan dat hij het stoffelijk overschot met een brandbare vloeistof heeft overgoten en in brand heeft gestoken.

De 23-jarige Renée werd die zaterdagnacht na ’een melding van een brand’ dood aangetroffen naast het voetpad, op een steenworp afstand van haar oppasadres waar ze tijdelijk woonde. De avond ervoor had ze met haar teamgenootjes van de Haagsche Rugby Club (HRC) een horecatour door de hofstad, die was geëindigd op het Malieveld.

Hoe Renée en Ferry T. die nacht met elkaar in aanraking kwamen, is vooralsnog onduidelijk. Recent deed de politie aanvullend onderzoek op de plek waar de rugbyster werd gevonden.

Er werden onder meer 360-gradenbeelden gemaakt van de locatie. De advocaat van T., mr. Bob Kaarls, heeft de rechtbank inmiddels gevraagd om zijn cliënt psychologisch te laten onderzoeken door het Pieter Baan Centrum. „De rechter gaat hierin mee, maar omdat er een wachtlijst is bij het PBC, verwacht ik dat de zaak pas begin volgend jaar inhoudelijk zal worden behandeld”, aldus Kaarls, die ook nog wacht op ’technische en forensische rapportages’.

Impact

Clubgenoten van Renée zijn nog dag en nacht bezig met de dramatische gebeurtenis, vertelt een woordvoerder van de vereniging. „Het heeft een enorme impact. Veel meiden zijn van slag en een aantal heeft ook psychische hulp nodig. Het zal heel erg moeilijk zijn, maar als in september de competitie weer begint, zullen we met z’n allen onze rug rechten en knallen.”

De vereniging spreekt de verwachting uit dat ’het recht zal zegevieren’. Met Renée werd de Haagsche Rugby Club voor de tweede keer getroffen door een moord. In 2012 werd Ximena Pieterse (15) doodgestoken door Stanley A., die werd veroordeeld tot zeven jaar cel en tbs. Ter nagedachtenis aan Ximena richtte de sportvereniging het team Ladies Xtreme op, waarin ook Renée speelde.

Source