GUYANA WIL VISVERGUNNINGEN, MAAR WIL TIGRI-GEBIED NIET TERUGGEVEN?

De Guyanese regering is meer dan brutaal om op haar standpunt te blijven staan met betrekking tot het verschaffen van visvergunningen aan Guyaneze vissers. Deze gasten hebben altijd getoond, hun wil door te willen drukken en lak te hebben aan wet- en regelgeving. Echter blijkt dat ze het altijd hebben willen doen onder de oudere politieke partijen.

De geschiedenis mag zich nimmer weer herhalen! En we moeten als land op ons standpunt blijven staan, dat nooit en te nimmer deze gasten de mogelijkheid krijgen in onze wateren te vissen. Kijk maar wat ze met hun eigen visgronden hebben gedaan. Suriname mag nooit meer door geen enkel ander land, als voetenveger worden gezien, en dat stempel moet nu gedrukt worden. Deze gasten gaan zelfs zover, door te stellen, dat zij ondertekende documenten hebben, maar tot op heden kunnen ze die niet tonen. Wie zal een bewijslast tegen iemand hebben en die niet tegen hem gebruiken? Het is duidelijk dat ze op zoek zijn naar een pressiemiddel. Ze hebben ook door, dat Surinamers lichtgelovig zijn, en dat ze al gauw tegenover hun regering gaan staan bij het uitlekken van bepaald nieuws.

Dat is meer dan begrijpelijk na de vele blunders. Maar in dit geval moeten we als land en natie tonen achter onze regering en haar besluit te staan, dat er geen visvergunningen aan Guyanezen verstrekt zullen worden. We zouden ook die hele deal van het bouwen van een brug indien nodig, moeten cancelen. We kunnen en mogen geen zaken doen met onbetrouwbare gasten en mensen die alles doen om hun wil door te drukken. Dit is ook het punt waarop Suriname zijn standpunt zou moeten tonen in de Tigri-kwestie. Guyana weet wel zijn zin door te drukken om vergunningen te krijgen, maar maakt totaal geen aanstalten ons het gebied, dat het al meer dan vijftig jaar bezet houdt, terug te geven. Moet dit dan geen eyeopener voor deze regering zijn, dat Guyana alleen aan zijn eigen enge belang denkt? Het moet wel doordringen, dat niet steeds de wil van Guyanezen doorgedrukt kan worden!

The post GUYANA WIL VISVERGUNNINGEN, MAAR WIL TIGRI-GEBIED NIET TERUGGEVEN? appeared first on DE WEST.

Source