GUYANA VERDIENDE 389 MILJOEN USD UIT 7 OLIEVERKOPEN

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Guyana heeft ruim 80 miljoen Amerikaanse Dollars verdiend aan haar eerste olieverkoop aan India. Het gaat om iets meer dan een miljoen vaten olie die door de Indian Oil Corporation Ltd is gekocht voor 79,6 miljoen USD.

In totaal heeft het buurland 389 miljoen USD kunnen ophalen sinds zij vorig jaar is begonnen met de verkoop van olie uit het aandeel van de Liza-operaties op zee. Deze inkomsten staan los van andere financiële verplichtingen van oliemaatschappij ExxonMobil jegens de staat. 

Guyana heeft zeven keren olie kunnen verkopen sinds de productie vorig jaar van start ging. In totaal gaat het om 7 miljoen vaten.

Alle inkomsten zijn tot nog toe onaangeroerd gebleven. Het geld wordt gestort op een bankrekening van de staat bij de Amerikaanse Federale Reserve in New York. Het geld ligt niet stil, maar verdiend zelf ook een aardig duitje. De eindbalans wijst uit dat er ruim 436 miljoen USD op de rekening staat.

Suriname hunkert ook naar extra inkomsten uit de olievelden voor de kust. Volgens de multinationals die de concessies beheren, zal er pas in 2014 of 2015 olie op zee geproduceerd kunnen worden. In regeringskringen wordt naarstig gekeken naar opties om alvast te kunnen profiteren van deze natuurlijke rijkdommen, aangezien de economie zich in moeilijk vaarwater bevindt. Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft daarover een uitgesproken mening. Volgens hem praten hij en president Chan Santokhi geregeld over dit vraagstuk. 

UNITEDNEWS

Post Views: 550

Source