Grootschalige corruptie bij SZF, 5 personen ontslagen

GFC NIEUWSREDACTIE- Met inzet van forensisch specialisten is aan het licht gekomen dat gelden van de Stichting Staatsziekenfonds (SZF) in Suriname verkeerd besteed zijn of zelfs toegeëigend.

Er is sprake van rake klappen tegen corruptie, daar het hier gaat om bedragen in de orde van respectievelijk USD 1.1 miljoen en SRD 1 miljoen, meldt de Communicatiedienst.

“Deze zaken zijn in het kielzog van de case van de gewezen directeur Ricky Kromodihardjo. Er zijn intern diverse medewerkers gehoord waarbij schuldigen door de mand zijn gevallen”.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Te groot geslachtsdeel man niet de oorzaak van dood 15-jarig meisje

“Dit heeft geresulteerd in volmondige bekentenissen gevolgd door onmiddellijk ontslag van vijf medewerkers daar er sluitend bewijs aanwezig is.”

De informatie is beschikbaar gesteld aan het openbaar ministerie dat intussen het strafrechtelijk proces is gestart. Het gaat in de meeste gevallen om medewerkers met leidinggevende posities.

“De regering heeft beloofd zonder aanzien des persoon keihard op te treden in gevallen van corruptie en houdt zich onverkort hieraan”, aldus CDS.

BEKIJK MEER GFC NIEUWS: KLIK HIER

Source