Groot castratie- en sterilisatieproject voor honden en katten in teken van Werelddierendag

Tekst en beeld Arjen Stikvoort

PARAMARIBO — Omdat het vier oktober Werelddierendag is, organiseert de Stichting Caribbean Spay Neuter een groots castratie- en sterilisatieproject voor honden en katten. 650 (zwerf) dieren zullen door buitenlandse dierenartsen en hun assistenten uit de Verenigde Staten, Mexico, Canada en Europa behandeld worden.

Het aantal zwerfdieren rijst de pan uit, benadrukt de voorzitter Karin Wanner-King. “In tijden van een slechte economie waarbij de prijzen van dierenvoeding en rijst ook flink stijgen, dreigen de honden en katten hiervan de dupe te worden en worden zij massaal gedumpt, omdat de verzorging niet meer op te brengen is”, aldus Wanner-King. Het is belangrijk deze dierenpopulatie in toom te houden benadrukt ze.

“Het grote sterilisatie- en castratieproject wordt financieel mogelijk gemaakt door fundraisingacties die Wanner-King in de Verenigde Staten houdt”

Een team van dierenartsen en hun assistenten zullen op drie verschillende lokaties geheel op eigen kosten in de eeste week van oktober de ingrepen uitvoeren. Het medisch team is op 5 en 6 oktober op Ornamibo en Domburg en zal daar 108 operaties uitvoeren. Tegelijkertijd zullen er ook op Paramaribo- Noord 216 operaties worden gedaan. Op 8 en 9 oktober is Lelydorp aan de beurt met 108 operaties en dan zullen er eveneens 216 honden en katten op Paramaribo-Noord worden behandeld.

De kosten voor de sterilisatie en castratie bij de katten en poezen zijn SRD 250. Bij honden tot 20 kilo SRD 350.  Het grote sterilisatie en castratieproject wordt financieel mogelijk gemaakt door fundraising-acties die Wanner-King in de Verenigde Staten houdt. “We betalen daarmee de verdovingsiddelen, medicamenten, het operatie- instrumentarium en de vrachtkosten.

Verder zorgt de Stichting Animal Rescue Suriname voor de accomodatie, maaltijden en het lokale transport van de diereartsen naar de lokaties. De artsen en hun assistenten betalen zelf de tickets om naar Suriname af te reizen.

Opgeven kan online via de link https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScLA5e84kYQ5da1wopv9yRdqEjemGRggtXSgKmIvhRTilWgIg/viewform. Men kan deze week nog whatsappen naar nummer: 84 123 61 of bellen tussen 14:00 – 16:00 uur om een kat of hond tot 20kg te registreren.

Generated by Feedzy