Goud voor atleten Pallees, Parris en Danti op Curaçao

Jeanique Pallees, Dannique Parris en Jean-Claude Danti keren met eremetaal terug naar Suriname. De drie atleten sleepten gisteren en vandaag goud in de wacht op dag een en twee van de Trupial Classic op Curaçao. Pallees had gisteravond aan een stoot van 15.35 meter voldoende om de hoofdprijs in de wacht te slepen op het onderdeel kogelstoten. Hij troefde daarmee drie tegenstanders af: Daniel Balentina en Tyron Clemencia van Curaçao en Georgio Arends van Aruba.

Jeanique Pallees (m) was de beste op het onderdeel kogelstoten. Foto: Profosoe

Pallees, die zich aan het voorbereiden is op de Islamic Games van augustus in Turkije had ondanks het goud meer van zichzelf verwacht. “Niet wat ik wilde,” zegt de atleet van Profosoe over de winnende worp van 15.35 meter die veel te maken had met het toepassen van een nieuwe techniek. “Maar aangezien ik ben overgestapt van die ‘glide’ naar ‘rotation’ en het nu pas iets van zes maanden onder de knie heb vind ik wel dat ik goed op weg ben.”

De rest van het deelnemersveld kwam vrijdag niet in zijn buurt. Balentina was met 11.21 meter het ‘dichtstbij’, terwijl Clemencia 10.28 meter wierp. Parris was vandaag op het onderdeel verspringen de beste in een deelnemersveld van 26 atleten. De verspringer van Profosoe liet een sprong van 4.08 meter noteren en troefde daarmee nog net Quishon Donker af. De atleet van Curaçao kwam tot 4.07 meter. Het brons was voor Titus Richardson Boasman van Sint Maarten, die een sprong van 3.92 meter maakte.

Op de 5000 meter was er ook Surinaams succes. Danti die ook voor Profosoe uitkomt, ging in een tijd van 17:08 minuten als eerste over de eindstreep, meer dan drie en een halve minuut eerder dan Jonathan Jansen van Curaçao die 20:38 liet klokken.

Het mix estafetteteam van Profosoe behaalde brons op de Zweedse estafette.

Ook op de Zweedse estafette voor U-11-atleten werd er eremetaal veroverd. Profosoe-teamgenoten Ismaël Ramdjiawan, Elezio Talea, Chaeli Aloema en Decherell Boldewijn sleepten op dat onderdeel brons in de wacht. Ze eindigden op de derde plaats achter twee teams van Curaçao. De Zweedse estafette is een onderdeel, waarbij de vier teamleden elk een afstand van respectievelijk 100, 200, 300 en 400 meter afleggen.

Op de 4×100 meter eindigde het estafetteteam van Profosoe op de vierde plaats achter drie teams van Curaçao. Het team werd gevormd door Ramdjiawan, Aloema, Boldewijn en Micha Neiden.

Source