Gorré: “Ik ga nu naar huis”

“Ik wilde al veel eerder een reactie geven, maar wilde niet emotioneel overkomen,” zei Dean Gorré, gewezen bondscoach van Natio, gisteren op een persconferentie in Courtyard by Marriott. Hij vindt dat het besluit van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) een grote impact zal hebben op het voetballen in Suriname. “Met Dean Gorré komt het wel goed, ik ga nu naar huis.”

Gorré maakt zich zorgen over de continuïteit van het voetballen in Suriname. Voor hem was het meer dan een droom om Suriname op de wereldkaart te plaatsen met personen van Surinaamse roots. Hij heeft in totaal drie jaar van zijn leven gegeven om een dreamteam te maken met de topsporters van binnen- en buitenland.

De afgelopen periode was Natio voor sportliefhebbers het team dat ervoor zou kunnen zorgen dat wij als land konden meedingen naar het Wereldkampioenschap voetbal (WK), het grootste voetbaltoernooi. Het technisch team dat de afgelopen jaren bergen heeft weten te verzetten is enorm trots op de geboekte resultaten. Voor het eerst heeft Suriname het zover geschopt in het FIFA-toernooi. Het ontslagen team heeft vele mijlpalen behaald met zijn inzet.

De afgezette bondscoach en zijn assistent Eugène Verwey zijn daarom niet te spreken over hoe het ontslag van hun er aan toe is gegaan. Het is normaal om ontslagen te worden in de voetbalwereld, zegt de gewezen bondscoach. Echter is wat hun is overkomen pijnlijk. Voor het team is het doel nog steeds om Suriname op de wereldkaart te plaatsen met voetbal, maar niet onder het huidige SVB-bestuur. Ze hebben totaal geen vertrouwen meer in het huidige SVB-bestuur, stellen de gewezen coach en zijn assistent.

De grote vraag is nog steeds wie dit team zal vervangen en of zij ook succesvol zullen zijn als het vorige team. De afgelopen dagen is er veel kritiek geleverd op de SVB in verband met het ontslag van de technische staf en Gorré als bondscoach. Grote delen uit de samenleving, maar ook in het buitenland, zijn niet te spreken over het besluit van de SVB. De samenleving blijft de vraag stellen waarom een goed team ontslaan, terwijl ze de afgelopen jaren goede resultaten hebben geboekt.

Verwey gaf aan dat er heel wat zaken zijn misgegaan tussen het technisch team en het bestuur van de SVB. Ook tijdens de drie weken trip in de Verenigde Staten van Amerika, hebben bestuursleden van de SVB zich niet gedragen zoals het hoort en dat was te merken aan het gedrag van de atleten. Als bestuur moet er professioneel gehandeld worden in iedere setting.

De heren en hun team hebben alles gegeven wat zij in zich hadden en blikken toch tevreden terug op de geboekte resultaten. Veel meer mensen in de wereld weten waar Suriname ligt. De complimenten na iedere wedstrijd, hebben de heren een heel goed gevoel gegeven.


Source