Goliath zit met fruit dat niet vervoerd kan worden

Het citrus producerend bedrijf, Boerderij Goliath NV, zit met fruit dat niet naar de stad gebracht kan worden. De weg van West-Suriname vóór Pikin Saron is onbegaanbaar, waardoor het bedrijf met zijn fruit zit. Het bedrijf is twaalf jaar bezig met de productie van citrus, bestemd voor de lokale en – binnenkort – ook voor de exportmarkt. Goliath voorziet de lokale markt van vers fruit en vitamine C.

Citrus. Foto: Boerderij Goliath

Het bedrijf heeft nooit een beroep gedaan op de overheid voor ondersteuning. “Het enige dat we vragen is dat de weg in een dusdanige staat gehouden wordt, zodat wij ons fruit naar de stad kunnen brengen”, laat het bedrijf weten op zijn Facebookpagina. Op de pagina zijn er video’s en foto’s gedeeld, zodat men kan zien hoe slecht de weg van West-Suriname is.

Het bedrijf heeft ook een situatie gehad waar zij zijn fruit niet kon transporteren, omdat hout transporterende trucks vastzaten op de weg van West-Suriname vóór Pikin Saron. Hierdoor konden hun wagens niet passeren en kon hun fruit dus niet naar de stad worden gebracht.

Aan de minister van Openbare Werken, Riad Nurmohamed en de districtscommissaris van Para, Marlene Joden, is gevraagd wat zij kunnen doen om de slechte staat van de weg te voorkomen of om te helpen een oplossing te vinden zodat de weg begaanbaar gemaakt wordt. “Natuurlijk wordt de weg niet alleen voor ons begaanbaar gemaakt, maar ook voor de bewoners van de dorpen langs de weg naar West-Suriname”, schrijven zij in hun verzoek aan de overheid.

Source