‘Ghostface’ vogelverschrikkers moeten meeuwen wegjagen bij station Rotterdam

Het spookt de komende maanden op het dak van station Rotterdam Centraal. Het gaat dan niet om vergeten Halloweendecoraties, maar om nieuwe vogelverschrikkers die de meeuwen van het dak moeten wegjagen.

Die zien eruit als een personage uit de horrorfilm Scream uit 1996. Het gaat om ‘Ghostface’, de mysterieuze moordenaar uit de film.

Ze zijn de vervangers van de neproofvogels die al jaren boven het station cirkelen. De meeuwen hebben inmiddels achterhaald dat die niet echt zijn, dus moest er een andere oplossing gevonden worden.

Poep tast dak aan

Ook speelt een ander probleem, vertelt stationsmanager Peter de Jong tegen omroep Rijnmond. “Dit is een roestvrij stalen dak en dat kan niet zo goed tegen meeuwenpoep. Daarnaast is onze afvoer niet zo goed bestand tegen veren, dus eigenlijk hebben we heel veel last van meeuwen.”

Als er niks wordt gedaan om de meeuwen te verjagen, moet de NS het dak elke drie maanden helemaal schoonmaken.

Maar het is niet zo dat het probleem nu voor altijd is opgelost. Stationsmanager De Jong verwacht dat er over een paar maanden wel wéér nieuwe vogelverschrikkers moeten komen, omdat de meeuwen waarschijnlijk slim genoeg zijn om ook hun angst voor spoken te overwinnen.

Reizigers hoeven niet bang te zijn om het enge personage tegen te komen. Vanaf de grond zie je de vogelverjagers bijna niet.

Generated by Feedzy