Gerechtelijk vooronderzoek reçu-fraudezaak in volle gang

Ondernemers storten deel van gelden terug

Ruth Nunes, substituut-officier van het Openbaar Ministerie, heeft in het radioprogramma ABC Aktueel verklaard, dat het gerechtelijk vooronderzoek in de reçu-fraudezaak in volle gang is, en wordt geleid door de rechter-commissaris.

Tijdens een gerechtelijk vooronderzoek heeft de rechter-commissaris de leiding, waarbij relevante getuigen en of personen onder ede worden gehoord. Volgens Nunes, is een deel van de gelden teruggestort door enkele ondernemers die de gelden ter verrichting van diensten hadden ontvangen. De ondernemers die debet zijn in deze kwestie, zullen ook gehoord worden door het Openbaar Ministerie (OM).  Aan de hand van wat het onderzoek zal uitwijzen, is het niet uitgesloten dat deze ondernemers vervolgd zullen worden.

In de reçu-fraudezaak zijn er bepaalde personen als verdachte aangemerkt. Het  gaat om ongeveer zes verdachten waarvan vier intussen zijn aangehouden. De politie werkt nog steeds aan de aanhouding van de twee die voortvluchtig zijn. Nunes kon geen informatie verschaffen of de directeur van Combé Markt in deze kwestie ook is verhoord, omdat de rechter-commissaris nog bezig is met het vooronderzoek. “Vanaf de fase van vooronderzoek van strafzaken tot de terechtzitting kan het OM de samenleving niet voorzien van inhoudelijke informatie, omdat men in de fase verkeert van bewijsvergaring”, aldus Nunes.

Zij zegt dat het mogelijk is  dat  ondernemers die gelden terug hebben gestort, money-laundering wetten hebben overtreden, maar benadrukt, dat onderzoek dit zal  moeten uitwijzen. “Bij het overtreden van wetten betreffende money-laundering is er niet alleen een boete aan verbonden, maar personen kunnen ook strafrechtelijk vervolgd worden”, aldus Nunes.

The post Gerechtelijk vooronderzoek reçu-fraudezaak in volle gang appeared first on DE WEST.

Source