Gemengd politie team houdt drie inbraak verdachten aan

Na een melding van een inbraak door het Command Center heeft de politie van het bureau Centrum in samenwerking met de Algemene Surveillance dienst (ASD) op woensdag 18 mei de drie verdachten, Lloyd P. (53), Dion M. (22) en de 35-jarige Ignacio M. aan de Wagenwegstraat aangehouden.
Een oplettende voorbijganger gaf telefonisch aan het Command Center door dat verdachten bezig waren in te breken bij een pand aan de Wagenwegstraat. De politie van het bureau Centrum die gauw ter plekke was, betrapte de drie manspersonen die op het terrein bezig waren een gat te graven op heterdaad. Twee hunner werden in de kraag gevat, terwijl Ignacio bij het zien van de politie op de vlucht sloeg. De wetsdienaren zette de achtervolging in en sommeerden de vluchtende verdachte tot stoppen. Ignacio negeerde de sommatie, waardoor er een waarschuwingsschot werd gelost om hem op andere gedachten te brengen. Ignacio gaf ook geen gehoor hieraan en was de politie genoodzaakt gericht te schieten. Ignacio werd geraakt, waarna hij voor medische behandeling werd afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Na medische behandeling is de verdachte ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau.
Bij een ingesteld onderzoek op de locatie stuitte de politie op een onbekend aantal meters koperen buizen die de verdachten hadden klaar gezet om weg te nemen. Ook werden op de drie verdachten aangetroffen gereedschappen, waar onder schoppen waarmee zij zogenaamd bezig waren oude flessen te graven. De gereedschappen en de koperen buizen zijn hangende het onderzoek door de politie in beslag genomen.
Na afstemming met het Openbaar Ministerie is het drietal achter slot en grendel geplaatst.

The post Gemengd politie team houdt drie inbraak verdachten aan appeared first on Korps Politie Suriname.

Source