Geen verkavelingsvergunning vereist voor overheidsverkaveling

Sunil Sookhlall, voorzitter van de Stichting Huis voor Democratie en Rechtstaat, zei gisteren in het radioprogramma ABC- actueel, dat er voor overheidsverkavelingen geen verkavelingsvergunning vereist is.

Er is wel een discussie tussen de minister van Grondbeleid en Bosbeheer,  Dinotha Vorswijk   en de ministere van Openbaar werken, Riad Nurmohammed , die van mening is dat Vorswijk hem eerst had moeten raadplegen alvorens grondbeschikkingen uit te geven.

Sookhlall stelde dat Vorswijk dat niet hoefde te doen, omdat er geen verkavelingsvergunning vereist is, voor overheidsverkavelingen. Voor een verkavelingsvergunning moet je een titel hebben op de grond.

“De kavels op het Sabaku- project oftewel  alle gronden of percelen die nog niet zijn uitgegeven in grondhuur behoren tot het overheidsdomein. Op die percelen rust er geen titel, de verkavelingsvergunning is alleen vereist op gronden waarop er een titel rust” aldus Sookhlall.

Sookhlall zegt, dat de secretaresse en een gezinslid van Anenda Veldman, voorzitter van de raad van MI-GLISS( het instituut dat de gronden registreert ) en ook juridisch adviseur van GBB, in totaal 6 percelen hebben gehad op het Sabaku- en het Kroonenburgproject.

De Stichting Huis voor Democratie en Rechtstaat heeft inmiddels aangifte gedaan tegen minister Dinotha Vorswijk van GBB met als doel om eventuele malversaties inzake uitgifte van Sabaku-kavels, strafrechtelijk te doen onderzoeken.

The post Geen verkavelingsvergunning vereist voor overheidsverkaveling appeared first on DE WEST.

Source