Geen koffer op vakantie? Bagage Transavia-vluchten ging niet mee door personeelstekort

Bagagemedewerkers zeggen tegen de NOS dat er wel tekorten zijn. Een van hen zag de afgelopen maanden meerdere collega’s vertrekken bij Viggo en zelf stapt hij volgende maand over naar een andere werkgever. “Dagelijks wordt gevraagd of ik nog een uurtje langer kan werken. Ik zou eigenlijk 40 uur per week werken, maar daar zit ik bijna standaard overheen.”

De flexibiliteit die van het personeel wordt gevraagd om wisselend ochtend-, nacht-, en avondendiensten te werken, kan hij niet langer meer combineren met zijn privéleven. Vanaf volgende maand begint hij bij een concurrent van Viggo. Dat bedrijf moest hem bijna een half jaar geleden ontslaan omdat er geen werk was.

Hij keert straks dus op dezelfde werkvloer terug, maar dan onder betere arbeidsomstandigheden. “Zo is overstappen voor mij wel een oplossing, maar niet voor de sector. Er zijn veel ervaren mensen weggegaan en ze moeten de nieuwe mensen wel wat bieden om ze te trekken en te behouden”, zegt hij.

Viggo zegt in een reactie dat zij inderdaad werken met roosterpatronen. Een woordvoerder: “Wisselende diensten zijn inherent aan de luchtvaartbranche. Wij zien niet dat dit leidt tot bovenmatige uitstroom van medewerkers. Uiteraard houden wij ons aan de Arbeidstijdenwet.”

Source