Geen extra activiteiten voor leerkrachten in de vakantie

Naast gewoon lesgeven hebben leerkrachten het tijdens de schoolperiode ook druk met extra schoolwerk, zoals lesvoorbereidingen. In de vakantieperiode kunnen zij eindelijk ontstressen en leuke activiteiten voor zichzelf, maar ook met hun gezin, doen.

De redactie van Dagblad Suriname probeerde erachter te komen of er ook activiteiten voor leerkrachten worden georganiseerd in de vakantie, zoals aerobic classes of andere sportactiviteiten. Dit blijkt niet het geval te zijn. Wel zijn er enkele scholen die online workshops voor leerkrachten organiseren.

De president van de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS), Marcellino Nerkust, geeft in een reactie aan, dat er in het verleden, in de paasvakantie, toernooien werden gehouden onder de lidorganisaties, zoals voetbal en troefcall. Dat was ergens in de 80’er/90’er jaren. Misschien ook zelfs de 70’er jaren, zegt de FOLS-president.  

“Maar, toen het economisch zo moeilijk werd is alles langzaam gaan doodbloeden. Ik denk dat men tegenwoordig liever in gezins- of familieverband erop uit wil trekken. Ik vind wat dat betreft, het beter om de leden zelf invulling te laten geven aan hun vakantie”, aldus Nerkust.

Reshma Mangre, voorzitter van de BvL/ALS (Bond van Leraren en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname) zegt, in een reactie, dat het niet gebruikelijk is, dat zij activiteiten voor hun leden in de vakantie organiseren. 

SK

Source