Geen erehaag van Atlético voor kampioen Real Madrid

MADRID (ANP/RTR) – De voetballers van Atlético Madrid gaan zondagavond geen erehaag vormen voor de spelers van landskampioen Real Madrid. Volgens trainer Diego Simeone kan Atlético dat niet maken tegenover de eigen aanhang. De twee Madrileense clubs treffen elkaar vanaf 21.00 uur in stadion Wanda Metropolitano van Atlético.

In Spanje is het min of meer gebruikelijk dat spelers van de tegenstander een erehaag vormen en klappen voor de club die kampioen is geworden. Real verzekerde zich vorige week van de titel in La Liga en speelt tegen Atlético de eerste wedstrijd als kampioen. In Spaanse media werd deze week volop gespeculeerd over de vraag of Atlético in eigen stadion het traditionele eerbetoon in stand houdt.

"Ik weet niet of zoiets in andere landen gebruikelijk is, ieder land heeft zijn eigen rituelen", zei Simeone. "In Spanje hebben ze de erehaag, maar waar ik vandaan kom, doen we zoiets niet", aldus de Argentijn. "We hebben respect voor Real Madrid, maar meer voor onze eigen supporters." Carlo Ancelotti, de trainer van Real Madrid, zei zaterdag al dat het hem niet uitmaakt of de Atlético-spelers een erehaag gaan vormen. "Als ze het doen, is het goed. Als ze het niet doen, is het ook prima. We respecteren hun keuze."

Source