Frequente stroomuitval in bepaalde gebieden Commewijne

Bepaalde gebieden in Commewijne hebben te kampen met frequente stroomuitval. Deze klachten heeft Evert Karto, waarnemend fractieleider van de ABOP/PL-fractie, ontvangen van Zorgvliet en omgeving. Karto heeft tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen (APB) vragen hierover gesteld aan de regering. Burgers klagen over het stukgaan van apparatuur, die nu niet meer betaalbaar is.

“Kan hierover goede informatie verstrekt worden, zodat de burgers weten waaraan ze toe zijn?” Karto haalde ook aan dat veel gebieden in Commewijne nog steeds niet voorzien zijn van goede straatverlichting, waardoor vele ongevallen hebben plaatsgevonden.

“Ik ga niet wachten op het volgende ongeluk om het nog een keer aan te halen. Hoelang gaat het nog duren, voordat deze gebieden voorzien zijn van goede straatverlichting?” wilde Karto weten. Om de fysieke leefbaarheid in de samenleving te bevorderen, was het toen een voornemen om de veerverbinding tussen Paramaribo en Meerzorg wederom op te starten.

De president heeft dat ook in het parlement aangehaald als een van de maatregelen om het fileprobleem op te lossen. “Hoe zit het daarmee”, vroeg Karto. Ook de wegen van Commewijne met name Alkmaar, waar men al jaren bezig is de weg te rehabiliteren verloopt traag.

De volksvertegenwoordiger vroeg de regering hoe het komt dat de werkzaamheden niet vlotten. Dit wekt volgens hem irritatie op bij de mensen. “De mensen die dagelijks gebruikmaken van de weg moeten denken aan de kosten van het onderstel van hun auto’s”, merkte Karto op.

Generated by Feedzy