First lady: “Laten wij als land ons deel doen”

First lady Mellisa Santokhi was vandaag ook aanwezig op de 77e Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York, waar president Chan Santokhi zijn toespraak hield. De first lady reageert naar aanleiding van deze toespraak op haar Facebookpagina onder andere met de woorden: “Laten wij als land ons deel doen”.

Ze schrijft dat de president de verschillende wereldleiders heeft opgeroepen om tot dialoog over te gaan om zo de diverse uitdagingen die wij met z’n allen wereldwijd ervaren tegen te gaan. “Laten wij als land ons deel doen in deze. Laten wij mekaar helpen waar we kunnen, laten wij onze natuur liefhebben, laten we mekaar liefhebben. Zo alleen kunnen we een beter land worden in de wereld.”

“Laten wij als land ons deel doen”, aldus de first lady. Foto: Mellisa Santokhi

President Santokhi riep leiders onder andere op om meer actie te ondernemen tegen bedreigingen en uitdagingen die steeds toenemen. Hij noemde de vertraging op het gebied van het economisch herstel door de COVID-19-pandemie, de verergering van de klimaatcrisis die gepaard gaat met extreme weersomstandigheden, het verloren gaan van biodiversiteit en ecosystemen die instorten, de toename van armoede en hongersnood en een humanitaire crisis.

President Santokhi heeft in het kader van klimaatsverandering ook aandacht gevraagd voor de kwetsbaarheid van landen in het Caribisch gebied. Hij doelt hierbij op eilanden en laaggelegen kuststaten die enorme risico’s lopen als gevolg van klimaatverandering.

Ook zei de president dat sinds zijn aantreden, twee jaar geleden, zijn regering zich inspant om de economie van Suriname weer op de rails te krijgen en de ontwikkeling van het land op het rechte pad te brengen vanuit een uiterst onhoudbare positie.

Generated by Feedzy