FC Groningen voor 9 miloen euro in de plus

GRONINGEN (ANP) – FC Groningen heeft vorig seizoen financieel goed geboerd. De ploeg sloot af met een netto winst van 9,2 miljoen euro. Het meeste geld kwam binnen uit de transfers van Azor Matusiwa naar Stade de Reims, Gabriel Gudmundsson naar Lille en Bjorn Meijer naar Club Brugge, meldt de Eredivisieclub.

Het resultaat over het boekjaar 2021/2022 werd ook in positieve zin beïnvloed door een overdracht van 2,3 miljoen euro uit het spelersinvesteringsfonds. FC Groningen heeft de 9,2 miljoen euro toegevoegd aan het eigen vermogen van de club, dat per 30 juni 2022 op een omvang van 10,8 miljoen euro is gekomen.

“We mogen stellen dat FC Groningen in het seizoen 2021/2022 financieel behoorlijke stappen voorwaarts heeft kunnen zetten en daarmee een gezond fundament onder de club heeft gelegd”, zegt algemeen directeur Wouter Gudde in een bericht op de website van de club over de mooie jaarcijfers. “Hierdoor kunnen we verder blijven bouwen aan het verhogen van de voetbalbudgetten, hetgeen de kansen op sportief succes vergroot.”

FC Groningen staat momenteel dertiende in de stand van de competitie.

Generated by Feedzy