‘Etnische spanningen hebben averechtse werking op ontwikkeling Suriname’

De Nationale Partij Suriname (NPS) heeft gisteren in verband met het versterken van de partij voor de komende verkiezingen in 2025, een bijeenkomst gehouden in Sana Budaya (Blauwgrond). Partijvoorzitter Gregory Rusland, merkte op, dat er momenteel grote etnische spanningen zijn. Hij maakt zich ernstige zorgen hierover en gaf aan, dat etnische spanningen een negatieve impact kunnen hebben op de ontwikkeling van Suriname.

‘’Ik maak me ernstige zorgen over de etnische spanningen die met de dag groter worden. Dan kunnen we struisvogelpolitiek spelen en doen alsof er niets aan de hand is, maar het kan averechts werken op de ontwikkeling van het land. Daarom moeten we over dit onderwerp kunnen praten‘’, aldus Rusland. Hij voegde eraan toe dat er wel rekening gehouden moet worden met de verschillende bevolkingsgroepen. ‘’Bepaalde uitspraken kunnen liever niet gedaan worden. We kunnen niet zeggen dat groepen terug moeten naar Afrika, India of Indonesië.

Wij moeten ervoor zorgen dat wij samen met elkaar het land tot ontwikkeling brengen voor onze kinderen en kindskinderen‘’, aldus Rusland.

Hij riep eenieder op, zijn verantwoordelijkheden te kennen. ‘’Men moet een bepaald gedrag vertonen waarbij er rekening wordt gehouden met het feit dat we in dit land verschillende bevolkingsgroepen en godsdiensten hebben. Er is geen weg terug, we moeten alleen vooruitgaan. In eenheid en saamhorigheid moeten we beter worden als land.‘’

Ook gaf Rusland de waarschuwing om geen handelingen te plegen waarvoor een bepaalde groep verwijten kan worden gemaakt. Hij benadrukte dat de juiste signalen aan de samenleving gegeven moeten worden. ‘’Wanneer mensen in een bepaalde positie iets doen wat niet goed is, neem een stap terug en ga bij je zelf na of het een weerspiegeling is van de samenleving. We moeten geen handelingen plegen die etnische spanningen teweegbrengen. Geef de juiste signalen aan de samenleving.‘’

The post ‘Etnische spanningen hebben averechtse werking op ontwikkeling Suriname’ appeared first on DE WEST.

Source