Emotioneel afscheidsduel in Drunen voor slachtoffers verkeersongeval

De voetballers van RKDVC in Drunen hebben vanmiddag een speciale voetbalwedstrijd gespeeld ter nagedachtenis aan de twee clubgenoten die onlangs om het leven kwamen. De 19-jarige man uit Waalwijk en de 20-jarige man uit Drunen werden bij Loon op Zand geschept door een auto.

Ze staken ‘s nachts een autoweg over en werden aangereden. Er is een bushalte vlak bij het ongeval en de politie houdt er rekening mee dat de slachtoffers uit de bus zijn gestapt en wilden oversteken.

Beide slachtoffers werden ter plaatse gereanimeerd, maar dat was tevergeefs. Een van hen overleed vlak na het ongeval op straat, de ander bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Afgelopen vrijdag en zaterdag waren de uitvaarten.

Erehaag en fakkels

Bij het afscheidsduel in Drunen waren ruim duizend toeschouwers aanwezig, onder wie de ouders van het tweetal, schrijft Omroep Brabant. Spelers van het eerste team van RKDVC vormden een erehaag voor aanvang van de wedstrijd tegen vv Baardwijk. Vlaggen bij de voetbalvereniging hingen halfstok.

De teamgenoten van de omgekomen Pepijn en Matt droegen speciale shirts met daarop hun namen. Onder begeleiding van muziek liepen zij het veld op. Ook werden er fakkels aangestoken en de sjaals van de club omhoog gehouden.

Ook hield de voorzitter van RKDVC ook een toespraak. Hij noemde het ‘een speciale dag, met niet de juiste aanleiding’.

“Toen we het nieuws hoorden, waren we met z’n allen in shock en vanaf dat moment zaten we in een emotionele achtbaan. Hoe kon het zijn dat twee jonge mensen op zo’n manier uit het leven zijn gerukt?”, zei hij. De voorzitter sloot af met: “Ondanks het vele verdriet gaan we er een mooie middag van maken.” Daarna volgden 2 minuten stilte.

RKDVC verloor de wedstrijd met 1-3.

Source