Eerste lading babyvoeding uit Europa in de VS gearriveerd

Maandag 23 mei 2022- Een militair vrachtvliegtuig met een eerste lading babymelkpoeder uit Europa is in de Verenigde Staten aangekomen, zo heeft het Witte Huis bekendgemaakt. Het toestel met aan boord meer dan 31 ton melkpoeder vertrok zondagnacht vanop de luchtmachtbasis Ramstein in Duitsland en landde later op de dag in Indianapolis in de VS.

“Er is genoeg melkpoeder aan boord voor ongeveer een half miljoen flesjes”, zei een presidentiële adviseur tegen Fox News. Er worden deze week nog meer vluchten met melkpoeder uit Europa verwacht. In de VS is al enkele maanden een nijpend tekort aan babymelkpoeder. Er waren bevoorradingsproblemen ontstaan door de coronacrisis en daar kwam nog de sluiting, in februari, van de Abbott-fabriek in de staat Michigan bovenop.
Om het historische tekort aan te pakken, activeerde de Amerikaanse president Joe Biden eerder deze week zelfs een oorlogswet.

De topman van de Abbott-fabriek, Robert Ford, bood afgelopen weekend in de krant Washington Post zijn excuses aan voor de hinder die de sluiting veroorzaakte. De fabriek zou in de eerste week van juni weer opengaan, maar dan zou het nog enkele weken duren alvorens het melkpoeder weer in de winkels ligt.

Source