Eerste groep NICU-verpleegkundigen arriveert op 17 september

Amar Ramadhin, minister van Volksgezondheid, zei onlangs tegen een lokaal medium, dat de eerste groep van verpleegkundigen uit de Filipijnen, op 17 september arriveert in Suriname. Het gaat om vijf verpleegkundigen die zijn aangetrokken door het ministerie. De groep zal de Neonatale intensive Care Unit (NICU) gaan versterken. “In de neonatale zorg hebben wij nog steeds uitdagingen voor het personeel. Wij verwachten dat hiermee alvast de eerste stap gezet wordt. Verder kijken we ook naar andere landen die ons kunnen helpen”, aldus Ramadhin.

Hij benadrukte dat het probleem is dat men de verpleegkundigen uit Filipijnen niet in één dag kan opleiden. Volgens hem moet de sector op basis van het beschikbare personeel, plannen.

Ramadin stelde dat de gezondheidszorg in Suriname al geruime tijd kampt met gebreken door het wegtrekken van gekwalificeerd personeel. Hij zei dat er vanuit het ministerie een traject is gestart, genaamd Human Resource Held & Planning, waarbij er samen met ziekenhuizen en andere instellingen gepland wordt, hoeveel mensen exact nodig zijn per afdeling.

Volgens de minister kan er door dit traject, doelgericht naar oplossingen gezocht worden.

‘’Het blijft een uitdaging voor Suriname om te zoeken naar personeel binnen de zorg’’, aldus de minister.

The post Eerste groep NICU-verpleegkundigen arriveert op 17 september appeared first on DE WEST.

Source