Eerste chloorvrije zwembad in Suriname in gebruik genomen

‘’Van de natuur genieten zonder het te schaden‘’, zei Clevia Park CEO en arts Jim Rasam, gisteren bij de ingebruikname van het eerste chloorvrije zwembad in Suriname. Dit zwembad is het eerste in Suriname, waarvan het water op een natuurlijke manier wordt verschoond in een halofyten vijver. Het water van dit bad is vrij van chemicaliën, en zal dus een gunstig effect hebben op bescherming van de natuur en gezondheid van de mens. Het bad werkt als een ecosysteem dat de kwaliteit van het water door middel van een lagune-techniek verschoont. De zuivering van het water geschiedt grotendeels door de wortels van de halofyten.

Als er gekeken wordt naar de klimaatverandering en de verschillende gezondheidsklachten van de afgelopen decennia, is het volgens Ramsam, belangrijk dat we niet alleen gezonder, maar ook zorgvuldiger omgaan met ons milieu. Rasam wil met de introductie van het chloorvrije zwembad op een ‘’groene manier’’ bewustwording creëren. ‘’We moeten groener gaan handelen en beseffen, dat dit belangrijk is voor het behoud van onze aarde, hetgeen Clevia Park reeds vijf jaar probeert te stimuleren. Met de introductie van een chloorvrij zwembad, willen wij tonen dat men ook van de natuur en de aarde kan genieten, zonder deze te beschadigen. We willen mensen terugbrengen naar de natuur‘’, aldus Rasam.

Naast het feit, dat het chloorvrije zwembad niet schadelijk is voor het milieu, zegt Rasam dat het ook voordelen heeft voor de mens. ‘’Dit zwembad zal mensen die astmatisch zijn of een allergie hebben voor chloor, de gelegenheid bieden in een zwembad te kunnen zwemmen, zonder ernstige gevolgen’’, aldus Rasem.

door Orsilia Dinge

 

The post Eerste chloorvrije zwembad in Suriname in gebruik genomen appeared first on DE WEST.

Source