Een podiumplaats zit erin

“Een podiumplaats op het onderdeel gemengd dubbel zit er wel in,” geeft coach Gilmar Jones van badminton aan. Miracle Abdillah en Rivano Bisphan zijn maandag gestart met de trainingen in de sporthal van Estadio Newell’s Old Boys. De twee badmintonners zullen bij de derde Zuid-Amerikaanse Jeugdspelen deelnemen aan het jongens-, meisjes enkel en gemengd dubbelspel.

“Onze doelstelling is om te eindigen op het podium. Het betekent voor mij niet of het goud, zilver of brons is. We moeten tenminste met een medaille terugkeren. Ik weet dat het niet makkelijk zal zijn, omdat ik het niveau ken van Zuid-Amerika. Landen als Brazilië en Peru zijn de toplanden in Zuid-Amerika, maar met een gunstige loting hoop ik op gemengd dubbel om tenminste de halve finale te bereiken om zo verzekerd te zijn van een bronzen plak.”

Jones weet nog niet wie de tegenstanders van de atleten zijn, maar weet dat er veel spelers zullen zijn van de jeugd Panam spelen. Ook Abdillah deelt de mening van haar trainer dat er een medaille gehaald kan worden. Zij heeft een goede eerste training achter de rug en kijkt uit naar haar eerste wedstrijd.

Jones gaf verder aan dat de eerste training meer was om de spelers kennis te laten maken met de sporthal. Jones en Abdillah geven aan dat er een verschil is met de snelheid van de shuttle. “Hier gaat de shuttle iets trager dan in Suriname. De spelers moeten hierdoor iets meer geduld betrachten,” zegt Jones.

Source