Eddie Jharap blij met Kopprogramma olie- en gassector bij NATIN

Eddie Jharap, de succesvolle voormalige Staatsolie-directeur, is blij met de nieuwe studierichting Olie en Gas bij het Natuurtechnisch Instituut (NATIN-mbo). 

Hij schreef hierover op social media; “Na de oprichting van het Natin, 50 jaar geleden, verzorgde ik het eerste vier jaar lessen in geologie en mijnbouw tot het eindexamen van de eerste groep. Daarna begon de GMD waar ik ook werkzaam was, met een eigen 3-jarig opleiding in geologie en mijnbouw. Toen wij met Staatsolie begonnen, hadden we in elk geval een kundig en gedreven kader van pioniers. Prachtig initiatief en veel succes.” 

Het programma bij het Natin is op voorstel van Staatsolie door het ministerie van Onderwijs Wetenschap en Cultuur en gesteund door de internationale oliemaatschappijen, die actief zijn in Suriname, en het lokaal bedrijfsleven, geïnitieerd. Dit is een praktische opleiding gericht om bekwaam beroepskader op te leiden voor de olie -en gassector. 

President Chandrikapersad Santokhi was bij de opening zeer ingenomen met het initiatief en uitte het belang van het klaarstomen voor local content. Het staatshoofd onthulde het naambord van de opleiding op 28 oktober op het NATIN. “Dit is een belangrijk initiatief. We weten dat onze natuurlijke hulpbronnen, zowel economisch herstel, als groei kunnen versnellen. Dit kan alleen als we het juiste beleid voeren”, zei president Santokhi. 

Ook Jharap is ingenomen. Hij roept leerlingen en studenten op om een persoonlijk stappenplan, om hun eigen droom werkelijkheid, te maken. “Veel succes leerlingen en leerkrachten en dank aan Staatsolie”, aldus Eddie Jharap.

Generated by Feedzy