Economisch herstel zal eind dit jaar zichtbaar zijn

Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning belooft dat de eerste verbeteringen in de economie eind dit jaar zichtbaar zullen zijn. De bewindsman zegt dat het niet raadzaam is om populistische maatregelen in te voeren. Dit maakt dat er meer geld de economie ingepompt zal worden. “Dit zorgt voor scheefgroei,” oppert de voormalige verzekeringsdirecteur.

Suriname Herald sprak de bewindsman gisteren op zijn departement na afloop van een introductie over zelfgemaakte schooltassen door vrouwelijke ondernemers.

Met de invoering van stabiliserende- en fiscale maatregelen hoopt de regering meer geld binnen te halen. Dit geld moet terugvloeien naar de samenleving. Om de ‘mofinawan’ tegemoet te komen zijn onder meer de Algemene Oudedagsvoorziening (AOV), de Algemene Kinderbijslag (AKB) en de uitkeringen voor personen met een beperking en zwakke huishoudens aangepast.

Als voorbeeld haalt hij het opschroeven van de uitkering van zwakke huishoudens van SRD 33 naar SRD 1000 aan. “Behalve aanpassingen in financiële zin zullen er ook fiscale veranderingen komen voor de onderste laag,” verzekert de minister.

Achaibersing garandeert verder de invoering van nog meer ondersteunende maatregelen. De stabiliteit in de economie die er nu is wil de minister verder verstevigen en uitbouwen. “Wij moeten voorzichtig omgaan met de opgebouwde stabiliteit. We gaan geen dingen doen om het land onstabiel te maken,” waarschuwt de bewindsman.

Naomi Hoever


Source