Ducati-coureur Bagnaia boekt vierde zege op rij in MotoGP

MISANO (ANP) – De Italiaanse wegracer Francesco Bagnaia heeft de Grote Prijs van San Marino op zijn naam geschreven. Bagnaia bleef zijn landgenoot Enea Bastianini voor. De Spanjaard Maverick Vinales eindigde als derde. Voor Bagnaia betekende de zege in Italië zijn vierde op rij. Hij won eind juni de TT van Assen en daarna de Britse grand prix op Silverstone en de Grote Prijs van Oostenrijk. Bagnaia is de eerste Ducati-rijder die vier races op rij heeft gewonnen.

Fabio Quartararo, die aan de leiding gaat in het klassement om de wereldtitel, eindigde op het circuit van Misano als vijfde. De Australiër Jack Miller, die zondag vanaf pole startte, crashte in de chaotische opening van de race.

De Fransman Quartararo leidt 211 punten. Bagnaia werkte zich met zijn zege op naar de tweede plek (181) in het klassement. De Spanjaard Aleix Espargaró, die zevende werd in Italië, staat derde (178). De nummer 2 van de race op het circuit van Misano, Bastianini, staat vierde (138).

De Italiaanse motorcoureur Andrea Dovizioso nam op het circuit van Misano afscheid van de MotoGP. In zijn laatste race eindigde de 36-jarige Dovizioso op plek 12. Met 15 punten staat hij 21e in het klassement.

Source