Drugsvoorlichting op scholen wordt intensiever

De afdeling Jeugdzaken van het Korps Politie Suriname (KPS) zal de voorlichting over drugs opvoeren. Gebleken is dat het drugsgebruik op scholen weer de boventoon voert, zegt politiewoordvoerder Milton Bisschop in gesprek met Suriname Herald. Ook poging tot suïcide en vechtpartijen steken weer de kop op. De politie doet een dringend beroep op de ouders om eveneens met hun kinderen te praten.

Er is door verschillende schoolleiders ook een verzoek gedaan voor tassencontrole, maar daarvoor zal het Openbaar Ministerie (OM) duidelijke richtlijnen moeten geven, legt Bisschop uit. Op scholen in het district Wanica is het leerkrachten ook opgevallen, dat leerlingen spacecake op school eten.

In deze cake is er drug verwerkt. De onderwijsgevenden geven aan, dat de drugcake die door de leerlingen ‘spacecake’ wordt genoemd, gewoon naar school wordt meegenomen en tijdens de pauze of lesuren wordt gegeten.

Na het eten van de ‘spacecake’ vertonen de leerlingen een bepaald gedrag. Ze beginnen luid te schreeuwen en te lachen in de klas. Andere leerlingen willen soms van de schooltrap naar beneden springen, vertelden de onderwijzers die op de scholen werkzaam zijn. De afdeling Jeugdzaken is belast met het onderzoek in deze zaak, meldt de politiewoordvoerder.

Ook de kwestie van het in trance raken van de leerlingen zal bekeken worden door de politie. “Deze zaak is wel een aangelegenheid van deskundigen. Wij zullen nagaan welke deskundigen en of andere actoren we kunnen betrekken voor dit vraagstuk,” deelt Bisschop mee.

Source