Drie drugsverdachten aangehouden

De politie en de douanerecherche hebben in de periode van 29 april tot en met 1 mei drie drugsverdachten op diverse locaties in afzonderlijke gevallen aangehouden. Het gaat in deze de 38-jarige Suray B., die op 29 april tijdens het posten van een doos bij één van de postbedrijven te Paramaribo is aangehouden. De postverzender probeerde onder een valse naam een doos te verzenden naar het buitenland.

Tijdens controle van de douanerecherche werd er 490 gram cocaïne in de doos gevonden. In een tas die Suray bij zich had werden 87 gram hasj, 21 gram skunk, 63 gram marihuana en 5 potjes inhoudende Thc. olie aangetroffen.

Verder werd de tweede verdachte Timothy D. (27) bij de controlepost te Stolkertsijver aangehouden. Tijdens controle door de politie werd er in zijn auto 250 gram hasj aangetroffen. De derde verdachte betreft de 61-jarige slikker Hesley D., die door de douanerecherche op de Johan Adolf Pengelluchthaven is aangehouden. Hesley heeft toegegeven cocaïnebolletjes te hebben ingeslikt.

De drie drugsverdachten werden ter voorgeleiding samen met de in beslag genomen drugs overgedragen aan de afdeling Narcoticabrigade. Na overleg met het Openbaar Ministerie werden zij voor overtreding Wet verdovende middelen ingesloten en Suray eveneens voor valsheid in geschrifte.

Source