Drenthe ontkent oproepen jongeren bij Hermitage mall

Volgens Klebert Drenthe, voormalig kandidaat DNA-lid van de NDP, wordt zijn naam ten onrechte door het slijk gehaald. Op social media circuleerde er zaterdag een bericht, dat hij de jongeren die zich aan het verpozen waren bij de Hermitage Mall, zou hebben opgeroepen. Op onder andere Facebook gaat er een WhatsAppgesprek rond, dat de indruk moet wekken dat Drenthe het gesprek heeft gevoerd.

Fake oproep Klebert Drenthe. Foto: Facebook

De samenkomst van de jeugdigen resulteerde in een handgemeen. Een jongen zou door tot nog toe onbekende reden door een groep jeugdigen zijn aangevallen. De politie heeft intussen drie jongeren aangehouden op verdenking van de mishandeling.

Drenthe spreekt van kwaadwilligen die een fake WhatsApp conversatie zouden hebben verspreid. Hij stelt dat het makkelijk te zien is, dat het een fake bericht betreft. “Vanuit mijn maatschappelijk verantwoorde rol, zou ik nimmer zo’n oproep doen,” geeft Drenthe aan.

Hij betreurt dat er politiek bedreven wordt met de COVID-situatie. “Ik vraag in het bijzonder de jongeren, om zich te allen tijden aan de COVID-maatregelen te houden. Drenthe stelt dat het een plicht is naar de samenleving toe om een positieve bijdrage te leveren.

Naomi Hoever


Source