‘Depressieve mannen die zichzelf van het leven willen beroven worden vaak verkeerd behandeld door artsen’

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE– De meeste artsen in zowel Europa, Zuid- Amerika en Noord- Amerika hebben direct de neiging om mannen die depressief zijn en soms zelf het leven niet meer zien zitten, totaal verkeerde medicijnen voor te schrijven.

Aan deze personen die  extreem neerslachtig zijn, worden door medici dikwijls zonder te aarzelen antidepressiva, SSRIs, (Selective Serotonin Reuptake Inhibitors) voorgeschreven.

Terwijl de oorzaak van hun depressie dikwijls niet een tekort is aan serotonine, maar aan het mannelijk hormoon testosteron.

Dat zegt de Amerikaanse professor Dr. Scott Howell in gesprek met Mark Rippetoe. Howell doet al tientallen jaren intensief onderzoek naar androgenen en prestatieverhogende medicijnen.

“Veel mannen krijgen een verkeerde behandeling die ze van de regen in de drup brengt. Artsen moeten bij depressiviteit altijd het testosterongehalte in het bloed meten”, stelt de professor.

Hij benadrukt dat de testosteron bloedwaarden vaak onterecht door medici als normaal worden geclassificeerd.

Dat komt mede omdat ze binnen de referentiewaarden waarden vallen.

“Maar dat zijn referentiewaarden die zijn samengesteld op basis van een grote groep over het algemeen ongezonde dikke mannen”, stelt Howell.

Veel experts op het gebied van hormonen zijn het daarmee eens en beweren dat de referentiewaarden van testosteron veel hoger moeten liggen.

Ook de Europese verjongingsexpert, kickbokser en adviseur van Constantin in Nederland, Jonathan Clarke, is dezelfde mening toegedaan.

Hij zegt vanuit Nederland aan GFC Nieuws dat wat hem betreft er bij mannen die kampen met ernstige neerslachtigheid, altijd gemeten moet worden hoe hoog het totaal testosteronniveau en het vrije testosteronniveau is.

Indien die te laag zijn, kan er eventueel gekozen worden voor TRT.

“Er zijn bij mij gevallen bekend van mannen van middelbare leeftijd met een waarde van 11 nmol/L die doodleuk van hun artsen te horen krijgen dat alles in orde is, terwijl dat naar mijn mening beslist niet optimaal is”.

“Ze krijgen vervolgens SSRIs met veel bijwerkingen voorgeschreven, terwijl het verhogen van het T- niveau in dit soort gevallen een veel betere en gezondere behandeloptie is”, aldus Clarke.

Source