Depay speelgerechtigd bij Barcelona na salarisverlaging Piqué

BARCELONA (ANP) – Memphis Depay kan zondag debuteren voor FC Barcelona in La Liga. Daarvoor was de acceptatie van een salarisverlaging door verdediger Gerard Piqué nodig. Barcelona creëerde zo ruimte in de salarispost waarna het de aanwinsten Depay en Eric García heeft kunnen laten registreren bij de overkoepelende organisatie achter La Liga.

Barcelona bevestigde zaterdag dat beide spelers inzetbaar zijn in het openingsduel met Real Sociedad in het eigen Camp Nou. Depay kwam transfervrij over van Olympique Lyon, Garcia eveneens zonder transferbedrag van Manchester City. De andere nieuwkomer, spits Sergio Agüero, ontbreekt wegens een blessure.

De financiële problemen zorgden er al voor dat Barcelona Lionel Messi ook voor minder salaris niet kon behouden. De Argentijnse vedette tekende afgelopen week een contract bij Paris Saint-Germain. Omdat Piqué salaris inleverde ontstond er ruimte voor Depay en García. De club praat nog met aanvoerder Sergio Busquets en oudgediende Jordi Alba over een geste van hun kant.

Source