Depay mist ook voorlaatste competitieduel Barcelona

BARCELONA (ANP) – De tijd begint te dringen voor aanvaller Memphis Depay met het oog op het WK voetbal. De Oranje-international ontbreekt ook in de selectie van FC Barcelona voor het thuisduel van zaterdag met UD Almería. De Spaanse club speelt daarna nog maar één competitiewedstrijd voor het toernooi in Qatar.

De 28-jarige Depay kwam niet meer in actie voor zijn club sinds hij in september bij Oranje een blessure aan zijn bovenbeen opliep. Trainer Xavi zei onlangs nog dat hij goede hoop had dat de aanvaller deze week weer zou kunnen gaan spelen.

Depay reageerde donderdag via sociale media verbolgen op geruchten dat hij de terugkeer na zijn blessure vertraagt omdat hij fit zou willen zijn voor het WK. Hij speelde dit seizoen nog maar twee competitieduels en één Champions League-wedstrijd.

Osasuna-uit laatste wapenfeit voor WK

Na de wedstrijd tegen Almería heeft Barcelona alleen nog het uitduel met Osasuna van komende dinsdag op het programma staan. Drie dagen later maakt bondscoach Louis van Gaal zijn definitieve selectie bekend voor het mondiale eindtoernooi, dat op 20 november van start gaat.

Xavi gaf tijdens de persconferentie tevens aan dat Gerard Piqué, die donderdag zijn afscheid aankondigde, na het treffen met Osasuna stopt. De Catalaanse verdediger speelt zaterdag tegen Almería voor het laatst in Camp Nou. Piqué stopte in 2018 al bij de nationale ploeg van Spanje.

Generated by Feedzy