Delany blikt terug op geslaagde eerste show in Suriname

Tekst en beeld Shanavon Arsomedjo

PARAMARIBO — Terwijl Delany nog aan het nagenieten is van haar ervaringen in het geboorteland van haar vader en haar koffers aan het uitpakken is in Nederland, blikt zij terug op haar eerste show in Suriname. De zangeres gaf op 10 september op het Para Food & Music Festival een knallende show weg. Ze heeft er geen spijt hiervoor te hebben gekozen in plaats van een optreden in Nederland.

“Toen mij werd gevraagd om in Suriname op te treden, heb ik direct ‘ja’ gezegd. Ik had eigenlijk een boeking in Nederland, maar die heb ik afgezegd. Het zou mijn allereerste keer in Suriname zijn en ik wilde zo een gelegenheid niet voorbij laten gaan”, vertelt ze enthousiast. “Toen ik gebeld werd, stond ik te springen in mijn kamer en zei ik meteen: ‘Ja, ja, ja!’”

Mama na sribi krosi

Delany vond het heel bijzonder om in Suriname te staan. “Het is een heel ander publiek. Ik vroeg mij af of de mensen mijn liedjes wel kennen en hoe ze het zouden vinden dat ik daar optrad. Maar het was uiteindelijk super gezellig. Ik had wel verwacht dat we er een feestje van zouden maken en dat is het ook geworden.”

De artiest trakteerde het publiek op haar hits als ‘Fake Love’, ‘Gemini’ en ‘Laat niet los’. Op het nummer ‘Ik voel je’, dat bijna goud is, zong het publiek gezellig mee. Ook liet ze zien dat ze Surinaamse roots heeft. Zo nodigde ze haar vader uit op het podium en samen met de bezoekers zongen zij ‘Mama na sribi krosi’. Niet alleen voor haar, maar vooral voor haar vader, die geboren is in Moengo, was dit een bijzonder moment.

Op het moment dat ze met dans aan Suriname wilde laten zien dat ze ook roots van hier heeft, viel de elektriciteit uit. Maar dit kon haar er niet van weerhouden haar Surinaams gevoel te uiten. Ze improviseerde en samen met het publiek zong zij het volkslied. Volgens haar moest het gewoon zo en dat vond ze helemaal oké.

Samenwerking

Delany hoopt gauw terug te komen. Ze gaat nu werken aan meer dansproducties en nummers met meer Surinaamse invloeden. Ze heeft trouwens al liedjes waarin zij Surinaams zingt. ‘Manifest’ is daar één van. Zelf gebruikt ze vaak Surinaamse woordjes in haar muziek, hoewel ze de taal niet machtig is. Ze is niet Surinaams opgevoed, maar haar interesse gaat vooral uit naar de inheemse cultuur en de taal.

Ze vond het hier zo leuk, dat ze besloot er iets langer te blijven en de tijd te gebruiken om te genieten van het land en samenwerkingen aan te gaan met andere artiesten. Zo zijn er plannen om met Kenny B de studio in te gaan. Met Damaru heeft ze al nummers uitgewisseld met de bedoeling samen te werken aan muziek. Of dat gelukt is, horen we binnenkort.

Generated by Feedzy