Deense politie zoekt moordende en martelende Nederlander

De Deense politie is dringend op zoek naar de 24-jarige Nederlander Yahye Mohamed Omar. Vermoedelijk was hij (mede)dader aan een een moord in een NH-hotel in Kopenhagen. Daarnaast was hij volgens de Deense politie betrokken bij een zeer brute mishandeling in het centrum van Kopenhagen. Hij pleegde de moord en de martelingen samen met een 20 jarige man die is opgepakt. De Nederlandse man is spoorloos. Daarom heeft de Deense politie een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd.

„Een 25-jarige man is op zondag 15 mei 2022 in een appartement in Silkegade in Kopenhagen het slachtoffer geworden van een brute mishandeling”, schrijft de Deense politie op haar website. De details van de mishandeling zijn ronduit schokkend. Zo is de wang van het slachtoffer opengereten en is zijn linkeroor afgesneden, was te lezen in het Deense politiebericht.

“We hebben een vermoeden dat hij in het buitenland is. Mogelijk in Zweden, Noorwegen – rond Oslo of Noord-Duitsland, waar ons eerste onderzoek in de richting van wijst. Maar aangezien de verdachte een Nederlander is en banden heeft met het VK, zoeken we hem ook in die landen”, zegt politiecommissaris Kenneth Jensen van de afdeling Gevaarlijke Criminaliteit van de politie van Kopenhagen.

De politie van Kopenhagen beschouwt Yahye Mohamed Omar als gevaarlijk en burgers moeten niet proberen contact met hem op te nemen of hem vast te houden, maar moeten in plaats daarvan onmiddellijk contact opnemen met de politie als ze hem zien. “Het was een zeer brute aanval, dus we doen erg ons best om Yahye Mohamed Omar achter de tralies te krijgen.

Source